The good, the bad and the ugly…

Hvis du skulle velge kun ett kosttilskudd –hva skulle det være?

I dag tar mange kosttilskudd av frykt for å ikke få i seg nok vitaminer, mineraler eller for å adressere et spesifikt problem. Kosttilskudd er en milliardindustri og det er mange feller å gå i som både kan tære på lommeboken og i verste fall være mer til skade enn til hjelp. Det er utallige remedier tilgjengelig for alt vi ønsker oss; mer energi, penere hud og hår, slankere kropp mm. Løftene er mange …
Det er viktig å sjekke nøye hva kosttilskudd inneholder. Mange kosttilskudd inneholder diverse hjelpemidler og antiklumpemidler som kleber seg fast og ødelegger den hårfine balansen i tarmsystemet, -vårt viktigste organ. Leveren må skille ut alt overflødig kroppen ikke kan bruke og det som rett og slett ikke er ment at kroppen skal ha. Leveren er kroppens viktigste organ for avgiftning så vær snill med den.

Det er nokså streng kontroll i Norge på hva som kan selges men like fullt skjer det fra tid til annen at enkelte blir svært syke av kosttilskudd, får allergiske reaksjoner og leverforandringer. Med mindre man får påvist en helt spesifikk vitamin eller mineralmangel så er det best å påse at man får i seg det man trenger via næringsrik kost slik naturen har lagt opp til.

Det er dog ett kosttilskudd som kan utgjøre en stor forskjell for god helse, fordøyelse og næringsopptak. PROBIOTIKA!

Det er det ene kosttilskuddet mange virkelig trenger for å optimalisere balansen i kroppen. Vår naturlige probiotikaflora fra spedbarns stadiet får juling gjerne flere ganger i løpet av livet.
Vår probiotikaflora forrykkes av antibiotikakurer, stress, stråling og dårlig kosthold. Ubalanse i tarmfloraen er direkte årsak til candida (soppvekst i kroppen), allergier, irritabel tarm, betennelser, lekk tarm (leakygut), atopisk dermatitt, akne, kronisk utmattelse mm. Nyere forskning mener at depresjon også kan være knyttet til en tarmflora ute av balanse. Kjemiske signaler mellom tarmen og hjernen kan påvirke sinnsstemningen.
Mens du leser denne bloggen foregår det akkurat nå en indre kamp i ditt fordøyelsessystem mellom ca1000 forskjellige bakterier som prøver å dominere. Hvorfor skal du bry deg om det? Fordi de gode bakteriene i tarmsystemet ditt er avgjørende for hvor godt du fordøyer maten, om næring tas opp i tarmen samt holder de skumle bakteriene i sjakk. De gode bakteriene er også avgjørende dersom du forsøker å gå ned i vekt. De er dine beste venner i kampen mot kiloene. Det dreier seg like mye om å korrigere tarmfloraen som å finne ut hvor mye protein, karbohydrater og fett du kan spise.

Ta probiotika hverdag og få en De-aging. Vakker, ungdommelig hud begynner alltid med en sunn livsstil. Har du en bevissthet rundt din livsstil kan du bidra til naturlig sunn hud i form av glød, klarhet og et ansikt som utstråler energi. At huden gjennom et sunt kosthold vil se og oppføre seg deretter, er udiskutabelt.
Ønsker du råd om hvilket probiotika som er best? Trenger du å ta en vitamin eller allergi sjekk? Send mail idag til post@elitehelse.no og få en kostnadsfri konsultasjon. Ref. Isabellab

Les mer om siste forskning angående probiotika her

Share

You May Also Like