Quinoaspagetti med friske tomater, hvitløk og basilikum

Dersom det finnes en mer klassisk sommer måltid enn pasta med tomater, hvitløk og basilikum, vil jeg gjerne bli utfordret til å finne den. Quinoa spagetti istedenfor den tradisjonelle hvite og jeg elsker Quinoa.

Her er min favoritt oppskrift uten gluten, proteinrik og full av vitaminer og mineraler.
Du finner denne quinoa spagetti på Meny på Røa.

JB-3625-Spaghetti-Quinoa-tomateDu trenger:

  • 1 ½ ts havsalt
  • 1 pakke quinoaspagetti
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 8 store hvitløksfedd, skrelt, i tynne skiver
  • ½ kg assorterte små tomater, halvert
  • En håndfull basilikumblader, grovt hakket
  • 1 tsk knust rød pepper
  • 1 kopp av vannet pastaen er kokt i

Slik gjør du:

Kok opp en stor kjele med vann og tilsett 1 ts havsalt. Kok pastaen i 5 minutter.

Varm olivenolje i en stor sautépanne. Legg i hvitløk og stek i ca 2 minutter.

Ha i tomater og kok til de er møre, 3-4 minutter. 

Ha i revet parmesan, dette gir en kremet konsistens.

Legg i basilikum, pepper, 1 kopp av pastavannet og ½ ts salt. La det koke i noen minutter til. Rør inn pasta og slå varmen av. Serveres umiddelbart.

Share

You May Also Like