Meg og magen min

FOTOGRAF HILDE : fotografhilde.no
Jeg kan ikke skjule magen lenger – og vil at alle skal se: «Jeg er høygravid og har termin i juli.»

De siste syv månedene har vært en magisk tid fylt av ro, høyforelskelse, kreativitet og fokus. Når jeg nå tenker tilbake tror jeg graviditeten må være en av de mest åndelige erfaringene jeg har gjort meg.

Lytte til kroppen

Det er min erfaring at kroppen trenger oppmerksomhet og at man må lytte til de signaler den sender en. Jeg tror mye av den gode følelsen som graviditeten min har gitt meg – ikke bare handler om hva jeg har gjort under, men også hvordan jeg har levd de siste ti årene i forkant.
Dere som kjenner meg vet at jeg har jobbet med helse og sunnhet i over 14 år. En spennende reise gjennom alle aspekter av helse – hvor jeg har fått jobbe internasjonalt med noen av de aller beste. Jeg har fått skreddersydd et proaktivt helseprogram, som for meg har virket fabelaktig med tanke på overskudd og energi. Jeg har tatt tarmskyllinger de siste ti årene, og har gjort det til en del av hverdagen å starte dagen med en fersk grønn juice og avslutte kvelden med en deilig smothie.

Ja, jeg har en sunn livsstil – og det er jeg avhengig av for å føle meg på topp. Når det er sagt – er det ikke nødvendigvis en «one woman job».

Både Marie på Jordmorsenteret og osteopat, Ingvild – på Klinikk for alle på Majorstua, har bidratt. De har lært meg mye nytt, gitt meg gode tips, fulgt meg tett gjennom hele graviditeten og gjort alt de kan for at jeg skulle føle meg i fin form.

Lykkeformelen

Kombinasjonen har gitt meg en helt fantastisk graviditet. Ikke bare har jeg sluppet unna humørsvingninger, jeg har heller ikke vært plaget av kvalme. Jeg har fått kjenne på tretthet – på en annen måte enn tidligere, men denne har heldigvis kommet og gått. Nettene går heller ikke alltid uforstyrret, når en må gå på toalettet hver time. Likevel, hver morgen når jeg våkner og titter meg i speilet – uansett søvnmengde eller mangel, har jeg kjent meg takknemlig.

For jeg er et menneske som har mye å være takknemlig for: Jeg drar ikke på jobb fordi jeg må – og jeg jobber ikke kun for å tjene penger. Jeg jobber fordi jeg elsker det jeg jobber med. I tillegg er jeg så heldig at jeg driver min egen bedrift sammen med verdens beste menneske, min beste venninne, Laura. Og siden vi fant ut at jeg var gravid, har hun passet på meg hver eneste dag. Ikke bare har hun sendt meg hjem fra jobb på dager hvor trettheten har tatt overhånd, eller passet på å begrense arbeidstiden min til kun ett par timer de dagene jeg har trengt det som mest, hun overøser meg med omsorg – og omsorg er kjærlighet.

…Og kjærligheten – min & vår

For meg har det å oppleve det å skulle få barn i en alder av 37 år, føltes helt rett. Ikke bare har jeg funnet min plass i verden, men jeg stortrives i mitt eget selskap og kjenner mine styrker og svakheter inn og ut. Jeg har turt å drømme stort, lagt sten på sten og jobbet hardt for å bygge opp min egen bedrift, som igjen har gitt meg finansiell trygghet og frihet. Jeg har vært lykkelig – og så fant lykken en sjelevenn; Min kjæreste Arno.

Han og jeg fortsetter å dele lykken og nyter graviditeten sammen. Hver dag vekker jeg han med en kjærlig hilsen: «Mon amour, lets rock this day». Og jeg hører han svare «ma cherie, you light up my life.»

Alle kjærester har sitt eget språk, som den internasjonale familien vi har blitt er våre engelsk, fransk, albansk og norsk. Og det fungerer for oss.

Helt tilslutt – jeg håper jeg kan inspirere alle der ute – som er eller vil bli gravide – uansett alder. Det er en fantastisk reise.

Det å være i harmoni med seg selv er utvilsomt den beste medisinen for en lett graviditet. Og så kjenner jeg meg heldig som har en mann som gir meg følelsen av at jeg er den viktigste i hans liv. Jeg er rett og slett takknemlig og heldig for at jeg er omgitt av usedvanlig gode og snille mennesker.

Takk.

Share

You May Also Like