Hvordan fjerne sprengte blodkar?

Men det er flere ting du bør passe på hvis du har dette problemet!

Couperose, eller sprengte blodkar om du vil, er ganske vanlig. Det vises som supertynne blodåremønster på huden, og er spesielt vanlig i kinn og på nese. Noen synes knapt, mens 15 prosent av oss lider av couperose.

– Couperose er når  veggene på kapillærene (de små blodårene) slutter å trekke seg sammet etter at de har blitt utvidet når blodet har rushet igjennom.

Det vanlige er at blodårene trekker seg sammen igjen, men for de med tynn og sart hud kan veggene i kapillærene bli mindre elastiske slik at de til slutt ikke trekker seg sammen igjen.

Laser mot sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på, er ved hjelp av laser på klinikk. Det fjerner de sprengte blodkarene permanent, og behandlingen går ganske raskt og smertefritt. Det varierer selvfølgelig hvor mange behandlinger du trenger, avhengig av mengden sprengte blodkar du har. Men prisene er ganske overkommelige, og dette er noe du kan gjøre i lunsjen.

Og den aller beste tiden å gjøre behandlingen på er faktisk akkurat nå. Nå er vi ikke så mye ute solen som vi er på sommerstid. For solen med sine UV-stråler og laser er ingen heldig kombinasjon. Faktisk kan du ende opp med et helt annet hudproblem hvis du lar solen nå huden din etter laserbehandling,nemlig pigmentering.
UVA-strålene er faktisk like strerke hele året, og derfor er det superviktig at du bruker høy SPF etter behandlingen og unngår solen. Sitter du ved et vindu på jobben skal du også være obs fordi UVA-strålene går gjennom glass. Jeg anbefaler at du bruker Oclipse Smart Tone SPF 50 fra ZO Skin Health.

Greit å vite

Den stadige påvirkningen av ekstrem kulde vi blir utsatt for her i nord og overdreven soling der huden også blir solbrent, gjør at huden blir mer sart og tørr over tid. Da tåler den også mindre av blodrushet du får til ansiktet etter timer i solen, en tur ute i kulde eller andre triggere som gjør at blodet strømmer til ansiktet.

– Varmt og kaldt vann på huden, soling, ekstrem kulde og vind, alkohol, tobakk, krydret og veldig varm mat, stress, noen medisiner, høyt blodtrykk og sterke hudpleieprodukter forverrer tilstanden.

Share

You May Also Like