Blekksprut linguini

Det er en kjærlighetshandling å lage enkel, sunn og velsmakende mat og kose deg med familien.

Min favoritt er blekksprut linguini. Denne finner du på Meny på Røa.

Derfor skal du velge Quinoa pasta og spagetti!

Har gunstig effekt på fordøyelsen
Er rik på viktige mineraler som jern og magnesium
Har en lav glykemisk indeks, noe som er bra for blodsukkeret
Svært rik på protein, med alle de essensielle aminosyrene
Glutenfri og perfekt for personer med glutenintoleranse

spaghetti-linguine-a-l-encre-de-seiche- copieDu trenger:

  • En håndfull bladpersille
  • 2 stk vårløk i tynne skiver
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull basilikum
  • 1 ss kapers, skylt
  • 3 ansjosskiver i olje
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pakke blekksprutlinguini
  • 14 pillede reker
  • En liten mild fersk chili, uten frø og skåret i tynne skiver
  • Saft fra 1/2 frerskpresset sitron
  • Salt og nykvernet sort pepper

Slik gjør du:

Kok linguini i 5 min eller til den er al dente.
Legg persille og vårløk i en liten foodprosessor.  Tilsett mynte, basilikum, kapers, ansjos og kjør til blandingen er godt blandet og finhakket.
Tilsett olivenolje for å gi sausen konsistens.
Sett drenert pasta i pannen og tilsett urtesaus, reker, chili, pluss sitronsaft etter smak.

Dryss sjenerøst med nykvernet sort pepper og server.

Share

You May Also Like